Scroll or use arrow keys to navigate the site

Din första systemkamera

Jag får mycket frågor på vilken kamera skulle du rekommendera till någon som vill köpa sin första systemkamera / byta upp sig från en 4-5 år gammal systemkamera av enklare modell eller gå från kompaktkamera till systemkamera och mitt svar är egentligen: Alla kameror från de största tillverkarna är bra grejer. Du kan köpa vilken du vill / har budget till. Utvecklingen går hela tiden framåt. Det är alltid en stor fördel att ta reda på vad man behöver innan köp.

Faktiskt kameran är inte så viktig. Yap du hörde rätt! Finns i princip inga dåliga kameror att köpa idag, bara mer eller mindre bra. Den som är viktig är din teknik och grund. Så ta det lugnt. Köp något billigt för början med objektiv anpassad efter dina behöv. Landskap eller porträtt , kanske sport. Det är upp till dig. Satsa inte på en dyr kamera . Satsa på utbildning och fota. Fota varje dag. Tävla och delta i facebook grupper.

Börja med att kolla på design och grova funktioner och välj ut några modeller du är intresserad av. Kanske har din vän precis skaffat en kamera och fotograferar på precis samma nivå som du. Fråga vad vännen köpt och börja där. Googla sedan bäst i test och prisklasser för att se vad du kan hitta.Kolla in t ex fotosidan.se för recensioner av olika kameror och system och lyssna på Fotosidan poddradio för andra tips.Läs bäst i test på tidningen Kamera&Bilds hemsida.

ANVÄND PRISJAKT OCH KÖP DIN UTRUSTNING UNDER KAMPANJER OCH REA

När du kommer hem och har klämt och känt på en kamera kan det vara värt att göra en sökning på prisjakt för att se vart just din modell blir billigast.Ett varningstecken är dock att köpa något från en för okänd butik eftersom det kan vara viktigt med en fungerande kundtjänst och bra service om du behöver returnera produkten och laga den.Såhär i jultider kan ett alternativ därför vara att vänta till mellandagsrean och se om just din kamera sätts ner i pris på din favoritaffär.

Lycka till

Allan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 

Let's get in touch

*

*

*


Kontakta mig

Ingen fråga är för liten eller för stor. Hör av dig och diskutera med mig på telefon eller mejl. Eller varför inte över en kopp god kaffe i våran studio.

Address: Mellangårdsvägen 3 31150 Falkenberg
Mobile: (+46) 0700185133
Email: info@unikfoto.se

Copyrighted Image Allan Balkanberg