Scroll or use arrow keys to navigate the site

Bröllopsfotografering

Vad roligt att ni har hittat hit och tack för att ni överväger att anlita mig som bröllopsfotograf på er stora dag!

Jag utgår ifrån Falkenberg , men reser även runt om i världen.

Hur går det till?

Eftersom ni är intresserade av att anlita mig så bokar vi ett möte så vi får träffas . På så viss kan ni lära känna mig lite bättre, titta på min portfolio, planera bröllopsdagen. Traditionell, modern, dokumentärt eller konstnärligt.

Avtal – Vill man boka mig är det bara att höra av sig, så tar jag fram ett avtal som båda parter skriver på, så man kan känna sig trygg när man bokat.  I avtalet står även hur vi hanterar vissa situationer som exempelvis avbokningar vid sjukdom m.m. Om ni inte har möjlighet att komma till Falkenberg då kan vi teckna avtalet digital på distans och ha planerings möte  via sociala medier. Ni kan addera mig på FB, Instagram Linkedin Skype m.m

Leverans & Betalning?  Jag tar 15% i Handpenning. Detta för att jag säger nej till andra uppdrag och ni kan också vara säkra på att ni har en fotograf. Om jag skulle drabbas av akut sjukdom eller något allvarlight händer en närstående så har jag rätt att ställa in fotograferingen och betalar inbetalt belopp..

Resterande summa av arvodet skall betalas in senast två månader innan fotograferingen. Beloppet ska sättas in på Bankgiro nummer: 549-5395 eller Swish:  123 371 27 34. Anteckna datum för bröllopet och namn.

Beroende på vald paket leverans ligger i ca 3 veckor. Ofta delar jag  en länk med några bilder senast 24 timmar efter bröllopet.Det är för att jag vet att ni är nyfikna och vill se samt dela bilderna på sociala medier.

Min affärsmodell har alltid varit att klienten får rättigheterna till bilderna.  Vi lever i en digital era och ni vill dela dem i Facebook eller Instagram, så varför inte låta er att  få alla bilder? Så länge bilderna har ett signatur eller ni taggar mig som  fotograf. Jag levererar alltid alla bilder utan signatur  med hög kvalitet redo för print och samt  storlek anpassad  för Sociala medier.  

Beroende på vald paket tar jag mellan 50-500 st bilder  . Jag levererar dem även svart & vita.

Föreslå Idéer? Naturligtvis! Jag är öppen för idéer . Detta är ditt bröllop och det är bara rättvis om du berättar vad du vill ha. Låt mig veta era tankar och vi kommer att hitta lösningar. Jag är en bröllopsfotograf som skapar kreativa och unika bröllopsbilder. Kärlek, lycka och glädje är några av de viktigaste ingredienserna i ett lyckat bröllop. Min uppgift som bröllopsfotograf är att föreviga dessa känslor i era foton.

Dåligt Väder?  Om det regnar så hittar vi alternativ i miljön. Kanske finns det ett stort träd , bro eller tak. Kanske finns det en lada ett valv. Bilder med regn och dess tillbehör så som paraplyer, gummistövlar, regnvåta fönsterrutor kan bli fantastisk bra bilder men självklart ska ni inte behöva bli blöta. 

 

Det är väldigt sällan som regnat står som spön i backen under en heldag men detta är en av de saker vi går igenom &pratar om när vi ses innan. En annan sak som kan vara bra att veta är att för mig som fotograf så är inte sol & blå himmel det bästa vädret. Jag ser gärna stora dramatiska moln och lite mulet väder så att ljuset blir jämnt & fint. Tänk gärna på det innan ni önskar vädergudarna om perfekt blå himmel. 

Vid dåligt väder rekommenderar jag även Post eller Pre-Wedding paketet. Ni kan hitta prislistan här.

Förberedelserna

Dagen för fotograferingen börjar och det är ett gyllene tillfälle att fånga spänning och den ljuva förväntan som finns i luften. Att dokumentera de små ögonblicken och fina detaljer som kommer att förvandlas till minne för många år framöver. Här är det lämpligt att ta bilder på ringar och brudbukett, sminkningen och håruppsättningen för bruden, påklädnad. Det är också då jag inleder med att ta de första porträtt bilder på respektive bruden och brudgum med brudtärnor. Det är mycket fördelaktigt att börja fotograferingen redan vid förberedelser då brudparet i lugn och ro hinner vänja sig vid fotograferingen.

När vi sedan närmar oss bröllopsdagen behöver vi skapa ett lite schema så att jag vet vad som ska hända och var jag ska befinna mig när detta händer. Låt oss kalla det för bröllopsfotografens körschema. Det är en väldigt enkel lista med olika händelser och klockslag för respektive händelse. T.ex. kan det stå att jag ska vara med bruden hos frissan kl 11:30. Sedan ska jag åka hem till Bestman där han och brudgummen ska stryka sina skjortor och ta på sig alla kläder. I körschemat finns också tidpunkter för porträttsessionen, vigseln, kramkalaset efter vigseln, transport till festlokalen, brudskål, middag, tårtan, dans, fest och ett klockslag för när jag ska packa ihop och åka hem. Återigen, detta är ett väldigt enkelt dokument som utgör riktlinjer för dagen.

 

Vigseln

Den mest officiella delen av dagen där fotografens förmåga att snabbt dokumentera viktiga delar sätts på prov. Fotografen kan i detta fall inte påverka ljuset endast genom snabbhet och bra exponering. Det gäller att hinna med de viktiga bitarna som Brudparets ingång, ceremoni vid altarringen, ringbyte, den första kyssen efter att brudparet har ingått äktenskap och utgång från kyrkan. Som kort därpå följs av den traditionella riskastningen / sopbubblor. Sedan är det dags att ta bilder på alla fina gratulationer och varma ord som sägs till brudparet efter ceremonin. Det är viktigt för mig som fotograf att vara diskret.

Bröllopsporträtt

Enligt mig är bland det viktigaste från dagen och därför rekommenderar att avsätta minst 1,5 timme för detta. Bröllopsporträtt kan tas vid lite olika tillfälle under dagen före eller efter vigsel, eller varför inte senare på dagen vid solnedgång. Fokuset hamnar på brudparet och vi får tid att tillsammans skapa de fina porträtt bilderna. Ett tillfälle till för att få fram och gestalta romantik och närhet som finns mellan bruden och brudgum.

Det är också den mest estetiska delen av fotodagen där många faktorer spelar in; ljus, väder, val av miljö komposition har stor påverkan på vilken känsla som ska tas fram vid fotograferingen. Den starka solen ger oftast hårda och lite osmickrande skuggor i ansikte. Därför brukar jag föredra att fotografera i skuggan eller motljus under en solig dag. Om det regnar så blir det också svårt för att kameran kan ta skadan, därför är det bra att ha ett ställe med tak i åtanke. Porträttbilder brukar också bli som bäst mot ”neutrala” bakgrunder som inte är så plottriga, då hamnar fokus på brudparet istället. Även här är det passande att ta bilder på de fina detaljer. Sinnesstämningen är mycket viktig och det är bra att planera in lite längre tid så att man slipper oroa sig. Man blir som bäst på bild när man är som lyckligast

Middagen

Efter vigseln är det lämpligt att ett gruppfoto utanför kyrkan då alla gäster är samlade och också passa på att ta enskilda porträtt på gästerna. Därefter är det dags för välkomstdrink och middag.Det är passande att börja med att fotografera det fina dukningar och få med detaljerna och även en översiktsbild av lokalen innan gästerna hunnit komma in. Dokumentärt. Även kul att få med maträtterna på bild. Det är viktigt att få med tal som hålls för bruden och brudgum. Detta är även ett tillfälle för fotografen att ta en matpaus för att orka med den långa dagen.

 

 

Let's get in touch

*

*


Contact Information

Address: Mellangårsdvägen 3 Falkenberg
Mobile: (+46) 700185133
Email: info@unikfoto.se
Instagram: allanbalkanberg
Facebook: balkanberg

unikfoto.se